9 روش برای حفظ کسب و کار شما در شرایط بحرانی
9 روش برای حفظ کسب و کار
در این مقاله قصد داریم راهکارهایی برای بقا و حفظ کسب و کار شما در شرایط بحرانی را ارائه کنیم.
می توانید با توجه به شرایط کاری خودتان و کسب و کارتان هر کدام از این روش ها را اجرا کنید و به نتیجه دلخواهتان برسید.
1- با مشتریان وفادار شروع کنید
در هر کاری، مشتریانی وجود دارند که همواره به دلیل علاقه، کیفیت و … از شما خرید می کنند و شما را به رقیبانتان ترجیح می دهند. شما می توانید با زنگ زدن به آن ها و یا پیگیری از راه های مختلف آنها را از طرح ها و خدمات جدیدتان مطلع کنید و با پیشنهاد هایی جذاب فرآیند خرید آن ها را سرعت ببخشید. در اغلب اوقات مشتریان وفادار حتی در صورت عدم نیاز برای خرید به شما مراجعه می کنند.
2- افزایش کیفیت محصول و افزایش قیمت
یک از استراتژی ها برای حفظ کسب و کار ، سود بیشتر در فروش کمتر هست. شما می توانید با افزایش کیفیت خدمات و یا محصولتان، قیمت آنها را افزایش دهید و سود بیشتری را نسبت به قبل عاید خود کنید. توجه کنید که در این امر باید بتوانید قیمت را برای مشتریان خود توجیه کنید تا به راحتی از شما خرید کنند.
3- سرمایه گذار پیدا کنید
اگر از کیفیت خدمات و وجود تقاضا برای کسب و کارتان اطمینان دارید و فقط مشکلات مالی جلوی پیشرفتتان را گرفته است، می توانید با توضیح طرح و ایده های خود از یک سرمایه گذار به عنوان یک اهرم استفاده کنید. توجه کنید در صورت عدم نتیجه گیری به احتمال زیاد شما هم در ضرر شریک خواهید بود، پس از ایده و محصول یا خدماتتان اطمینان کافی داشته باشید.
4- مشارکت در فروش ایجاد کنید
اگر در فروش محصولاتتان دچار مشکل شده اید می توانید از هزاران فروشنده و بازاریاب برای فروش محصولاتتان استفاده کنید و به ازای هر فروش، سهمی از سود را به آنها بدهید. مشارکت در فروش برای حفاظت از کسب و کار تقریبا یک ایده کاملا عملی است، چرا که یک معامله برد-برد برای شما و بازاریاب است و هر دو در پی فروش بیشتر هستید. همچنین می توانید در فضای آنلاین هم از این سیستم استفاده کنید.
5- به جای سود به دنبال جذب مشتری باشید
می توانید به جای اینکه همواره به دنبال سود باشید، ابتدا جذب مخاطب کنید و سپس مخاطب هایتان را به خریدار تبدیل کنید.
به عنوان مثال: اگر محصولی برای فروش دارید، می توانید آن را بدون اینکه سود کنید به فروش برسانید و یا حتی به عنوان هدیه به افراد بدهید تا با شما آشنا شوند و از کیفیت محصولاتتان اطمینان حاصل کنند. اگر بتوانید مخاطب های زیادی جذب کنید، راحت تر از بستن بند کفش هایتان می توانید فروش های فوق العاده داشته باشید.
6- وسواس به خرج ندهید
در بعضی از کسب و کار ها شما به علت وسواس زیادی در تولید محصول، ارائه خدمات و … به اصطلاح در تله می افتید و نمی توانید رشد کافی را داشته باشید. همانطور که کیفیت محصول مهم است باید توجه داشته باشید، وسواس زیادی هم باعث از دست رفتن مشتریانتان می شود. با حداقل کیفیت تولید کنید، چرا که یکی از بزرگترین مشکلات در کسب و کار ها عدم وجود محصول است نه عدم وجود محصول با کیفیت. حفاظت از کسب و کار بدون محصول و یا خدمات امکان پذیر نیست، هر چه سریع تر تولید را آغاز کنید.
7- زنجیره محصولات ایجاد کنید
سعی کنید محصولاتتان طوری باشد که با خرید هر کدام از آنها، مشتری باز هم به شما نیاز پیدا کند و برای خرید یک دیگر از کالاها شما اقدام کند. این زنجیره باید شامل محصولات ارزان یا حتی رایگان باشد و با افزایش کیفیت و کارایی محصولات گران قیمت را شامل شود. اگر فقط یک چیز برای ارائه داشته باشید، افراد یکبار برای همیشه از شما خرید می کنند و تمام.
8- هزینه های جاری را کاهش دهید
در شرایط بحرانی برای حفاظت از کسب و کار باید دست به هر اقدامی زد. سعی کنید اگر در بحران هستید هزینه های جاری را مانند، قبوض آب و برق و …، اجاره، حمل و نقل، حقوق و دستمزد و … را کاهش دهید. چرا که شما باید هر ماه این هزینه ها را بپردازید، اما شاید درآمدتان هر ماه کمتر بشود. نکته این است در هر حالتی این هزینه ها وجود دارند، حتی با درآمد کم شما. پس سعی کنید هرچه سریعتر خودتان را از بند مخارج جاری خلاص کنید.
9- ضرر را بپذیرید و به دنبال راه جدید باشید
بگذارید با یک مثال توضیح بدهم:
یک فرد را در نظر بگیرید که در بورس سرمایه گذاری می کند. با سرمایه زیاد، حجم بالایی از یک سهم را خریده است اما با گذشت زمان زیاد نه تنها سود نکرده بلکه ضرر هم کرده است و به امید اینکه شاید روزی دوباره این سهم افزایش قیمت داشته باشد، سهام خود را نمی فروشد.
نکته ای که وجود دارد این است که پذیرش ضرر هم خود یک استراتژی محسوب می شود. شما باید بتوانید ضرر را قبول کنید و با ضرر وارد شده به فکر ایده های جدید در پول درآوردن باشید. اینکه به امید سود و خروج از منطقه ضرر زمان را سپری کنید، کاملا اشتباه است و بدتر به شما آسیب می زند، چرا که زمان را هم از دست می دهید.
امیدوارم در هیچ مرحله از کسب و کارتان دچار بحرانی نشوید که بخواهید برای حفاظت آن تلاش کنید. در هر کاری که هستید سعی کنید از اول با رعایت اصول صحیح، یک کار بی نقص بسازید.
درباره رسانه آموزشی دکتر خانمحمدی
همیشه به دنبال مرجعی در رابطه با سواد مالی ایرانی بودیم، حال سایت سواد مالی هست تا برای این هدف ازش استفاده کنیم.
نوشته های بیشتر از رسانه آموزشی دکتر خانمحمدی